खेलकुद

पाउरोटीको गुलाब जामुन बनाउने तरिका


आवाश्यक सामाग्री

( १) पाउरोटी   १ पाकेट
(२) दुध आधा  कप
(३) अलैची  ४ वटा 
(४) चिनी  १ कप
(५) पानी   आधा  कप
(६) तेल १ कप
बनाउने  तरिका
पाउरोटीको  बाहिरको  भाग  हटाएर  भित्रको  सेतो भाग  मात्रै राख्नु   होला l
पाउरोटी  लाई  हातले  धुलो  बनाउनु  होला l अनि तेस्मै  दुध र अलैची  पनि राख्नु  होला l मजाले  हातले  मुस्नु होला l  जब  नरम  हुन्छ   अनि मसिनो गोलो  बनाउनु  होला  l अनि चास्नी  बनाउनु होला l चास्नी 
बनाउन लाई  हामीले  पानी  र चिनी  लाई एउटा भाडोमा  राख्नु  होला l र आगो बालेर त्यो  भाडो बसाल्नु होला  र १० मिनेट  जति उम्लिन  दिनु होला l १० मिनेट  भए पछि  निकालेर  राख्नु  होला l र अर्को 
भाडो  बसाल्नु होला  भाडो  ताते  पछि  तेल हाल्नु होला l तेल ताते पछि  आघिनै को गोलो बनाएको 
लडडु  लाई हाल्नु होला l  र बिस्तारै  फर्काइ  फर्काइ  पकाउनु होला  सबै  तिर  खैरो भए पछि    निकालेर
अघिनै  को चास्नी  मा डुबाउनु होला l  र ४ मिनेट  जति  पकाउनु  होला l   र ४ मिनेट भए पछि  हातले  छाम्नु  होला  l नरम हुन्छ नरम  भए पछि  निकालेर  चिसो  हुन  दिनु होला l   अनि निकाले  खानु होला l यो स्वादिलो  हुन्छ l

Comments